Number of Questions: 21

Correctly Answered: 0

Incorrectly Answered: 0

Unanswered: 21

Correct: 0%

Incorrect: 0%

Unanswered: 100%

Question 1:

On the 1914 Model T assembly line 5 cars were built every minute. How many cars are built per year?

5 cars/min x 60 min/hour x 24 hours/day x 7 days/week x 52 weeks/year= 2620800 cars/year

Question 2:

The 1960 GT40 sped 12 miles to the railroad museum and back. What is the total round trip?

12 + 12 = 24

Question 3:

The 1930 Model A sped 23 miles from home to the carnival and back again 2 days a week. How many miles were traveled per week?

(23 + 23) * 2 = 92

Question 4:

The Mustang Boss cruised 24 miles to the apple orchard and back. What is the total round trip?

24 + 24 = 48

Question 5:

In 7 laps, the Mustang GT-R's speedometer reached 70, 78, 79, 75, 63, 67 and 61 mph. What is the median?

To determine the median we sort the numbers and determine the middle value of the 7 numbers which is the 3rd number 70

Question 6:

The Model T traveled 23 miles from home to the university and back again 2 days a week. How many miles were traveled per week?

(23 + 23) * 2 = 92

Question 7:

On the 1928 Model A assembly line 2 cars were built every minute. How many cars are built per week?

2 cars/min x 60 min/hour x 24 hours/day x 7 days/week = 20160 cars/week

Question 8:

In 7 laps, the GT's speedometer read 40, 87, 92, 82, 84, 45 and 48 mph. What is the range?

Range is the difference between the highest and lowest numbers:

92 - 40 = 52

Question 9:

In 4 laps, the 2010 Fusion's speedometer registered 48, 48, 32 and 8 mph. What is the average?

(48 + 48 + 32 + 8) / 4 = 34

Question 10:

The Model T sped 21 miles to the costume party and 59 miles to the post office. How many miles were traveled?

21 + 59 = 80

Question 11:

Over 7 days, the 2010 Fusion's gas gauge registered 35, 35, 35, 32, 28, 32 and 32 mpg. What is the median?

To determine the median we sort the numbers and determine the middle value of the 7 numbers which is the 3rd number 32

Question 12:

Over 7 days, the Fusion Hybrid's gas gauge reached 36, 37, 38, 39, 36, 34 and 32 mpg. What is the median?

To determine the median we sort the numbers and determine the middle value of the 7 numbers which is the 3rd number 36

Question 13:

The Model T taxied 57 miles from home to the history museum and back again 2 days a week. How many miles were traveled per week?

(57 + 57) * 2 = 228

Question 14:

Over 7 days, the Fusion hybrid pace car's gas gauge read 36, 36, 40, 36, 43, 31 and 28 mpg. What is the mode?

Mode is the number repeated most often which is 36

Question 15:

In 7 laps, the Mustang GT-R's speedometer registered 40, 40, 48, 51, 35, 32 and 40 km/h. What is the mode?

Mode is the number repeated most often which is 40

Question 16:

The odometer started at 1917 miles. After driving 13 miles to the motel and 60 miles to school the new odometer reading is _____ miles?

1917 + 13 + 60 = 1990

Question 17:

The 2010 Fusion hybrid sped 49 miles to the workshop and back. How many miles were traveled?

49 + 49 = 98

Question 18:

On the Model T assembly line 2 cars were built every minute. How many cars are built per year?

2 cars/min x 60 min/hour x 24 hours/day x 7 days/week x 52 weeks/year= 1048320 cars/year

Question 19:

Over 7 days, the Fusion hybrid pace car's gas gauge registered 44, 43, 43, 42, 38, 39 and 42 mpg. What is the median?

To determine the median we sort the numbers and determine the middle value of the 7 numbers which is the 3rd number 42

Question 20:

The 1914 Model T traveled 59 miles to the gas station and 62 miles to the train station. How many miles were traveled?

59 + 62 = 121

Question 21:

In 7 laps, the GT's speedometer registered 46, 72, 49, 52, 82, 77 and 74 mph. What is the range?

Range is the difference between the highest and lowest numbers:

82 - 46 = 36

(c) 2010 iHome Educator

www.iHomeEducator.com

www.iLiveMath.blogspot.com

Sent from my iPad

## No comments:

## Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.