iLiveMath Results: Level 3

Number of Questions: 41

Correctly Answered: 7

Incorrectly Answered: 1

Unanswered: 33

Correct: 17%

Incorrect: 2%

Unanswered: 80%

Question 1:

To escape earth's gravity the Space Shuttle Discovery must accelerate from Mach 9 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 9 = Mach 13

Correct Answer: 13

Question 2:

The ambulance exited the hospital and dashed to the crash at 5:21PM and arrived at 5:32PM. How many minutes did it take?

5:32 PM - 5:21 PM = 11 minutes

Correct Answer: 11

Question 3:

If a Maglev train traveled at an average speed of 212 mph, how many miles are traveled in 10 hours? (Distance = Rate x Time)

212 mph x 10 hours = 2120 miles

Correct Answer: 2120

Question 4:

A lead pack of 33 race cars were joined by 14 cars. How many total cars are in the pack?

33 + 14 = 47

Correct Answer: 47

Question 5:

A lead pack of 25 Formula One cars drafted in a line and as they rounded a turn 23 raced ahead. How many are left behind?

25 - 23 = 2

Question 6:

A shuttle at Mach 2 (Supersonic) reaches Mach 23 to dock with the ISS. What is the difference?

Mach 23 - Mach 2 = Mach 21

Correct Answer: 21

Question 7:

A lead pack of 98 Formula One racers drafted in a line and as they rounded a turn 39 zoomed ahead. How many are left behind?

98 - 39 = 59

Question 8:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 8 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 8 = Mach 14

Question 9:

A shuttle at Mach 16 (High-Hypersonic) reaches Mach 23 to dock with the ISS. What is the difference?

Mach 23 - Mach 16 = Mach 7

Question 10:

The 1st field of 35 racers dashed past photographers and were joined by 34 more racers. How many total in the new field?

35 + 34 = 69

Question 11:

At Mach 1, F-15 Eagles raced 1 km in 3 seconds. The jets travel 60 km in ___ seconds? (Dist. = Rate x Time)

3 x 60 = 180

Question 12:

If catamarans skimmed at an average speed of 30 knots, how many nautical miles are traveled in 16 hrs? (1 knot = 1 nautical mile/hr)

30 knots x 16 hours = 480 nautical miles

Question 13:

If sailboats skimmed at an average speed of 16 knots, how many nautical miles are traveled in 7 hrs? (1 knot = 1 nautical mile/hr)

16 knots x 7 hours = 112 nautical miles

Question 14:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 15 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 15 = Mach 7

Question 15:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 15 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 15 = Mach 7

Question 16:

A Steam Train with 74 food crates traveled to the next station and 56 were dropped off. How many food crates are on the train?

74 - 56 = 18

Question 17:

A Steam Train with 92 passengers sped to the next town and 59 were dropped off. How many passengers are on the train?

92 - 59 = 33

Question 18:

At the speed of sound, F-15 Eagles flew 1 mile in 5 seconds. The jets travel 33 miles in ___ seconds? (Dist. = Rate x Time)

5 x 33 = 165

Question 19:

If a Maglev train sped at an average speed of 219 mph, how many miles are traveled in 5 hours? (Distance = Rate x Time)

219 mph x 5 hours = 1095 miles

Question 20:

A lead pack of 43 race cars were joined by 63 cars. How many total cars are in the pack?

43 + 63 = 106

Question 21:

A Steam Train with 62 mail bags sped to the next town and 60 were dropped off. How many mail bags are on the train?

62 - 60 = 2

Question 22:

A Steam Train with 62 mail bags sped to the next town and 60 were dropped off. How many mail bags are on the train?

62 - 60 = 2

Question 23:

A lead pack of 79 Formula One racers drafted in a line and as they rounded a turn 41 zoomed ahead. How many are left behind?

79 - 41 = 38

Question 24:

A lead pack of 91 Formula One drivers drafted in a line and as they rounded a turn 70 sped ahead. How many are left behind?

91 - 70 = 21

Question 25:

A maglev train had 2 travelers and traveled to the next stop to pick up 49 and drop off 30. How many are on the train?

2 + 49 - 30 = 21

Question 26:

A maglev train had 2 travelers and traveled to the next stop to pick up 49 and drop off 30. How many are on the train?

2 + 49 - 30 = 21

Question 27:

A lead pack of 50 Formula One cars drafted in a line and as they rounded a turn 21 sped ahead. How many are left behind?

50 - 21 = 29

Question 28:

A lead pack of 41 Formula One cars drafted in a line and as they rounded a turn 11 sped ahead. How many are left behind?

41 - 11 = 30

Question 29:

If sailboats sped at an average speed of 17 knots, how many nautical miles are traveled in 14 hrs? (1 knot = 1 nautical mile/hr)

17 knots x 14 hours = 238 nautical miles

Question 30:

A lead pack of 102 Formula One cars drafted in a line and as they rounded a turn 41 hurtled ahead. How many are left behind?

102 - 41 = 61

Question 31:

A lead pack of 102 Formula One cars drafted in a line and as they rounded a turn 41 hurtled ahead. How many are left behind?

102 - 41 = 61

Question 32:

A lead pack of 93 Formula One cars drafted in a line and as they rounded a turn 31 hurtled ahead. How many are left behind?

93 - 31 = 62

Question 33:

A lead pack of 93 Formula One cars drafted in a line and as they rounded a turn 31 hurtled ahead. How many are left behind?

93 - 31 = 62

Question 34:

At Mach 1, F-15 Eagles soared 1 km in 3 seconds. The jets travel 51 km in ___ seconds? (Dist. = Rate x Time)

3 x 51 = 153

Correct Answer: 153

Question 35:

The 1st group of 12 racers raced past onlookers and were joined by 32 more racers. How many total in the new group?

12 + 32 = 44

Question 36:

If a Maglev train journeyed at an average speed of 212 mph, how many miles are traveled in 10 hours? (Distance = Rate x Time)

212 mph x 10 hours = 2120 miles

Correct Answer: 2120

Question 37:

A shuttle at Mach 7 (Hypersonic) reaches Mach 23 to dock with the ISS. What is the difference?

Mach 23 - Mach 7 = Mach 16

Question 38:

A lead pack of 12 Formula One racers drafted in a line and as they rounded a turn 8 hurtled ahead. How many are left behind?

12 - 8 = 4

Question 39:

The ambulance exited the firestation and rushed to the accident at 8:24PM and arrived at 8:33PM. How many minutes did it take?

8:33 PM - 8:24 PM = 9 minutes

Question 40:

A lead pack of 55 stock cars were joined by 28 cars. How many total cars are in the pack?

55 + 28 = 83

Question 41:

A Formula One driver zoomed at 360 km/h for a 1.9 hour race. How many kilometers did the Formula One driver travel?

Rate x Time = Distance; 360 km/h x (19/10) hrs = 684 km

Incorrect Answer: 680

(c) 2010 iHome Educator

www.iHomeEducator.com

www.iLiveMath.blogspot.com

Sent from my iPad