iLiveMath Results: Level 3

Number of Questions: 21

Correctly Answered: 20

Incorrectly Answered: 1

Unanswered: 0

Correct: 95%

Incorrect: 5%

Unanswered: 0%

Question 1:

If sailboats skimmed at an average speed of 17 knots, how many nautical miles are traveled in 14 hrs? (1 knot = 1 nautical mile/hr)

17 knots x 14 hours = 238 nautical miles

Correct Answer: 238

Question 2:

If a Maglev train raced at an average speed of 220 mph, how many miles are traveled in 9 hours? (Distance = Rate x Time)

220 mph x 9 hours = 1980 miles

Correct Answer: 1980

Question 3:

A maglev train had 67 travelers and sped to the next stop to pick up 22 and drop off 66. How many are on the train?

67 + 22 - 66 = 23

Correct Answer: 23

Question 4:

A lead pack of 67 stock cars were joined by 22 cars. How many total cars are in the pack?

67 + 22 = 89

Correct Answer: 89

Question 5:

If kitesurfers sped at an average speed of 47 knots, how many nautical miles are traveled in 8 hrs? (1 knot = 1 nautical mile/hr)

47 knots x 8 hours = 376 nautical miles

Correct Answer: 376

Question 6:

A maglev train had 59 passengers and journeyed to the next stop to pick up 26 and drop off 45. How many are on the train?

59 + 26 - 45 = 40

Correct Answer: 40

Question 7:

The steam train had 55 water jugs on board. It traveled to the next stop and picked up 20 more. How many water jugs are on the train?

55 + 20 = 75

Correct Answer: 75

Question 8:

The train had 60 food crates on board. It voyaged to the next town and picked up 67 more. How many food crates are on the train?

60 + 67 = 127

Correct Answer: 127

Question 9:

Due to heat, 26 cyclists fell out of the lead field of 77 cyclists. How many cyclists are left in the lead field?

77 - 26 = 51

Correct Answer: 51

Question 10:

A shuttle at Mach 21 (High-Hypersonic) reaches Mach 23 to dock with the International Space Station (ISS). What is the difference?

Mach 23 - Mach 21 = Mach 2

Incorrect Answer: 44

Correct Answer: 2

Question 11:

If sailboats hydroplaned at an average speed of 19 knots, how many nautical miles are traveled in 4 hrs? (1 knot = 1 nautical mile/hr)

19 knots x 4 hours = 76 nautical miles

Correct Answer: 76

Question 12:

Due to heat, 68 cyclists fell out of the lead field of 84 cyclists. How many cyclists are left in the lead field?

84 - 68 = 16

Correct Answer: 16

Question 13:

The train had 68 food crates on board. It voyaged to the next town and picked up 64 more. How many food crates are on the train?

68 + 64 = 132

Correct Answer: 132

Question 14:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 14 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 14 = Mach 8

Correct Answer: 8

Question 15:

A maglev train had 34 commuters and journeyed to the next stop to pick up 47 and drop off 56. How many are on the train?

34 + 47 - 56 = 25

Correct Answer: 25

Question 16:

A train with 54 water jugs journeyed to the next town and 24 were dropped off. How many water jugs are on the train?

54 - 24 = 30

Correct Answer: 30

Question 17:

If a Maglev train sped at an average speed of 201 mph, how many miles are traveled in 3 hours? (Distance = Rate x Time)

201 mph x 3 hours = 603 miles

Correct Answer: 603

Question 18:

A lead pack of 69 Formula One racers drafted in a line and as they rounded a turn 38 hurtled ahead. How many are left behind?

69 - 38 = 31

Correct Answer: 31

Question 19:

Due to heat, 16 bikers fell out of the lead peloton of 69 bikers. How many bikers are left in the lead peloton?

69 - 16 = 53

Correct Answer: 53

Question 20:

If a Maglev train sped at an average speed of 199 mph, how many miles are traveled in 3 hours? (Distance = Rate x Time)

199 mph x 3 hours = 597 miles

Correct Answer: 597

Question 21:

The train had 34 passengers on board. It journeyed to the next town and picked up 27 more. How many passengers are on the train?

34 + 27 = 61

Correct Answer: 61

(c) 2010 iHome Educator

www.iHomeEducator.com

www.iLiveMath.blogspot.com

Sent from my iPad

## No comments:

## Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.