Number of Questions: 58

Correctly Answered: 1

Incorrectly Answered: 0

Unanswered: 57

Correct: 2%

Incorrect: 0%

Unanswered: 98%

Question 1:

The Space Shuttle launch was reset from 4:17AM to 4:54AM due to birds. How long did the fans wait?

4:54 AM - 4:17 AM = 37 minutes

Correct Answer: 37

Question 2:

If sailers skimmed at an average speed of 18 knots, how many nautical miles are traveled in 9 hrs? (1 knot = 1 nautical mile/hr)

18 knots x 9 hours = 162 nautical miles

Question 3:

A lead pack of 11 Formula One drivers drafted in a line and as they rounded a turn 2 zoomed ahead. How many are left behind?

11 - 2 = 9

Question 4:

The 1st group of 31 racers darted past cheering fans and were joined by 14 more racers. How many total in the new group?

31 + 14 = 45

Question 5:

A shuttle at Mach 5 (Hypersonic) reaches Mach 23 to dock with the ISS. What is the difference?

Mach 23 - Mach 5 = Mach 18

Question 6:

A lead pack of 24 Formula One drivers drafted in a line and as they rounded a turn 12 hurtled ahead. How many are left behind?

24 - 12 = 12

Question 7:

If a Maglev train raced at an average speed of 75 mph, how many miles are traveled in 5 hours? (Distance = Rate x Time)

75 mph x 5 hours = 375 miles

Question 8:

A lead pack of 26 Formula One drivers drafted in a line and as they rounded a turn 7 sped ahead. How many are left behind?

26 - 7 = 19

Question 9:

A lead pack of 25 stock cars were joined by 21 cars. How many total cars are in the pack?

25 + 21 = 46

Question 10:

Due to heat, 7 racers fell out of the lead field of 31 racers. How many racers are left in the lead field?

31 - 7 = 24

Question 11:

The Space Shuttle Atlantis launch was rescheduled from 2:18PM to 2:43PM due to birds. How long did the families wait?

2:43 PM - 2:18 PM = 25 minutes

Question 12:

The 1st peloton of 2 racers raced past onlookers and were joined by 30 more racers. How many total in the new peloton?

2 + 30 = 32

Question 13:

The steam train had 6 mail bags on board. It traveled to the next station and picked up 12 more. How many mail bags are on the train?

6 + 12 = 18

Question 14:

The Space Shuttle launch was reset from 7:15AM to 7:33AM due to ice. How long did the fans wait?

7:33 AM - 7:15 AM = 18 minutes

Question 15:

The paramedic departed the station and dashed to the crash at 11:18PM and arrived at 11:32PM. How many minutes did it take?

11:32 PM - 11:18 PM = 14 minutes

Question 16:

A maglev train had 26 tourists and sped to the next depot to pick up 24 and drop off 37. How many are on the train?

26 + 24 - 37 = 13

Question 17:

A lead pack of 19 stock cars were joined by 12 cars. How many total cars are in the pack?

19 + 12 = 31

Question 18:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 10 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 10 = Mach 12

Question 19:

If a Maglev train journeyed at an average speed of 93 mph, how many miles are traveled in 3 hours? (Distance = Rate x Time)

93 mph x 3 hours = 279 miles

Question 20:

At Mach 1, Thunderbirds sped 1 km in 3 seconds. The jets travel 26 km in ___ seconds? (Dist. = Rate x Time)

3 x 26 = 78

Question 21:

A lead pack of 29 Formula One cars drafted in a line and as they rounded a turn 3 zoomed ahead. How many are left behind?

29 - 3 = 26

Question 22:

If a Maglev train sped at an average speed of 73 mph, how many miles are traveled in 2 hours? (Distance = Rate x Time)

73 mph x 2 hours = 146 miles

Question 23:

If a Maglev train journeyed at an average speed of 73 mph, how many miles are traveled in 5 hours? (Distance = Rate x Time)

73 mph x 5 hours = 365 miles

Question 24:

A maglev train had 19 tourists and traveled to the next town to pick up 17 and drop off 0. How many are on the train?

19 + 17 - 0 = 36

Question 25:

To escape earth's gravity the Space Shuttle Endeavour must accelerate from Mach 17 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 17 = Mach 5

Question 26:

A lead pack of 27 Formula One drivers drafted in a line and as they rounded a turn 16 zoomed ahead. How many are left behind?

27 - 16 = 11

Question 27:

A train with 14 water jugs voyaged to the next town and 10 were dropped off. How many water jugs are on the train?

14 - 10 = 4

Question 28:

The Space Shuttle launch was postponed from 3:22AM to 3:51AM due to weather. How long did the families wait?

3:51 AM - 3:22 AM = 29 minutes

Question 29:

The 1st pack of 24 racers darted past photographers and were joined by 12 more racers. How many total in the new pack?

24 + 12 = 36

Question 30:

Due to tire changes, 2 riders dropped out of the lead peloton of 4 riders. How many riders are left in the lead peloton?

4 - 2 = 2

Question 31:

A lead pack of 10 Formula One cars drafted in a line and as they rounded a turn 7 sped ahead. How many are left behind?

10 - 7 = 3

Question 32:

A maglev train had 10 travelers and sped to the next town to pick up 16 and drop off 25. How many are on the train?

10 + 16 - 25 = 1

Question 33:

The 1st group of 30 bikers raced past onlookers and were joined by 7 more bikers. How many total in the new group?

30 + 7 = 37

Question 34:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 15 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 15 = Mach 7

Question 35:

If a Maglev train journeyed at an average speed of 79 mph, how many miles are traveled in 6 hours? (Distance = Rate x Time)

79 mph x 6 hours = 474 miles

Question 36:

A lead pack of 15 stock cars were joined by 8 cars. How many total cars are in the pack?

15 + 8 = 23

Question 37:

The Acela train had 12 food crates on board. It sped to the next depot and picked up 7 more. How many food crates are on the train?

12 + 7 = 19

Question 38:

A lead pack of 3 stock cars were joined by 29 cars. How many total cars are in the pack?

3 + 29 = 32

Question 39:

A shuttle at Mach 8 (Hypersonic) reaches Mach 23 to dock with the ISS. What is the difference?

Mach 23 - Mach 8 = Mach 15

Question 40:

The paramedic pulled out of the hospital and rushed to the fire at 5:19PM and arrived at 5:41PM. How many minutes did it take?

5:41 PM - 5:19 PM = 22 minutes

Question 41:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 9 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 9 = Mach 13

Question 42:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 3 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 3 = Mach 19

Question 43:

The Space Shuttle launch was postponed from 1:17PM to 1:48PM due to weather. How long did the NASA engineers wait?

1:48 PM - 1:17 PM = 31 minutes

Question 44:

The paramedic exited the station and sped to the fire at 4:18AM and arrived at 4:49AM. How many minutes did it take?

4:49 AM - 4:18 AM = 31 minutes

Question 45:

If catamarans hydroplaned at an average speed of 29 knots, how many nautical miles are traveled in 2 hrs? (1 knot = 1 nautical mile/hr)

29 knots x 2 hours = 58 nautical miles

Question 46:

A lead pack of 19 Formula One racers drafted in a line and as they rounded a turn 11 sped ahead. How many are left behind?

19 - 11 = 8

Question 47:

The train had 14 food crates on board. It traveled to the next stop and picked up 2 more. How many food crates are on the train?

14 + 2 = 16

Question 48:

A maglev train had 10 passengers and raced to the next depot to pick up 6 and drop off 3. How many are on the train?

10 + 6 - 3 = 13

Question 49:

At the speed of sound, Thunderbirds raced 1 mile in 5 seconds. The jets travel 9 miles in ___ seconds? (Dist. = Rate x Time)

5 x 9 = 45

Question 50:

A shuttle at Mach 17 (High-Hypersonic) reaches Mach 23 to dock with the International Space Station (ISS). What is the difference?

Mach 23 - Mach 17 = Mach 6

Question 51:

A maglev train had 13 commuters and raced to the next stop to pick up 14 and drop off 17. How many are on the train?

13 + 14 - 17 = 10

Question 52:

To escape earth's gravity the Space Shuttle Atlantis must accelerate from Mach 15 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 15 = Mach 7

Question 53:

The Space Shuttle launch was postponed from 6:23PM to 6:52PM due to birds. How long did the spectators wait?

6:52 PM - 6:23 PM = 29 minutes

Question 54:

A lead pack of 31 Formula One racers drafted in a line and as they rounded a turn 25 raced ahead. How many are left behind?

31 - 25 = 6

Question 55:

A lead pack of 53 Formula One drivers drafted in a line and as they rounded a turn 27 raced ahead. How many are left behind?

53 - 27 = 26

Question 56:

If a Maglev train raced at an average speed of 71 mph, how many miles are traveled in 2 hours? (Distance = Rate x Time)

71 mph x 2 hours = 142 miles

Question 57:

Due to exhaustion, 22 racers fell out of the lead field of 26 racers. How many racers are left in the lead field?

26 - 22 = 4

Question 58:

The fire engine left the garage and rushed to the accident at 5:10PM and arrived at 5:32PM. How many minutes did it take?

5:32 PM - 5:10 PM = 22 minutes

(c) 2010 iHome Educator

www.iHomeEducator.com

www.iLiveMath.blogspot.com

Sent from my iPad

## No comments:

## Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.