Number of Questions: 20

Correctly Answered: 20

Incorrectly Answered: 0

Unanswered: 0

Correct: 100%

Incorrect: 0%

Unanswered: 0%

Question 1:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 9 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 9 = Mach 13

Correct Answer: 13

Question 2:

The paramedic left the garage and raced to the emergency at 9:19AM and arrived at 9:50AM. How many minutes did it take?

9:50 AM - 9:19 AM = 31 minutes

Correct Answer: 31

Question 3:

At Mach 1, F-15 Eagles soared 1 km in 3 seconds. The jets travel 30 km in ___ seconds? (Dist. = Rate x Time)

3 x 30 = 90

Correct Answer: 90

Question 4:

At Mach 1, F-15 Eagles flew 1 km in 3 seconds. The jets travel 6 km in ___ seconds? (Dist. = Rate x Time)

3 x 6 = 18

Correct Answer: 18

Question 5:

The paramedic departed the hospital and raced to the emergency at 2:19PM and arrived at 2:34PM. How many minutes did it take?

2:34 PM - 2:19 PM = 15 minutes

Correct Answer: 15

Question 6:

If sailboats hydroplaned at an average speed of 20 knots, how many nautical miles are traveled in 4 hrs? (1 knot = 1 nautical mile/hr)

20 knots x 4 hours = 80 nautical miles

Correct Answer: 80

Question 7:

The Space Shuttle launch was postponed from 7:18PM to 7:31PM due to ice. How long did the families wait?

7:31 PM - 7:18 PM = 13 minutes

Correct Answer: 13

Question 8:

A shuttle at Mach 1 (Supersonic) reaches Mach 23 to dock with the International Space Station (ISS). What is the difference?

Mach 23 - Mach 1 = Mach 22

Correct Answer: 22

Question 9:

A train with 44 water jugs journeyed to the next stop and 20 were dropped off. How many water jugs are on the train?

44 - 20 = 24

Correct Answer: 24

Question 10:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 5 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 5 = Mach 17

Correct Answer: 17

Question 11:

At the speed of sound, Thunderbirds flew 1 mile in 5 seconds. The jets travel 20 miles in ___ seconds? (Dist. = Rate x Time)

5 x 20 = 100

Correct Answer: 100

Question 12:

If a Maglev train traveled at an average speed of 96 mph, how many miles are traveled in 6 hours? (Distance = Rate x Time)

96 mph x 6 hours = 576 miles

Correct Answer: 576

Question 13:

The train had 5 passengers on board. It sped to the next station and picked up 18 more. How many passengers are on the train?

5 + 18 = 23

Correct Answer: 23

Question 14:

A lead pack of 50 Formula One drivers drafted in a line and as they rounded a turn 19 hurtled ahead. How many are left behind?

50 - 19 = 31

Correct Answer: 31

Question 15:

To escape earth's gravity the Space Shuttle must accelerate from Mach 10 to Mach 22. Calculate the difference?

Mach 22 - Mach 10 = Mach 12

Correct Answer: 12

Question 16:

A lead pack of 14 stock cars were joined by 8 cars. How many total cars are in the pack?

14 + 8 = 22

Correct Answer: 22

Question 17:

If a Maglev train journeyed at an average speed of 100 mph, how many miles are traveled in 3 hours? (Distance = Rate x Time)

100 mph x 3 hours = 300 miles

Correct Answer: 300

Question 18:

A lead pack of 29 stock cars were joined by 9 cars. How many total cars are in the pack?

29 + 9 = 38

Correct Answer: 38

Question 19:

The fire engine left the garage and sped to the emergency at 2:13AM and arrived at 2:45AM. How many minutes did it take?

2:45 AM - 2:13 AM = 32 minutes

Correct Answer: 32

Question 20:

A train with 22 mail bags sped to the next depot and 5 were dropped off. How many mail bags are on the train?

22 - 5 = 17

Correct Answer: 17

(c) 2010 iHome Educator

www.iHomeEducator.com

www.iLiveMath.blogspot.com

Sent from my iPad